П'ятниця, 29.03.2024, 09:44

Рівненський "ІНВАСПОРТ"

Календар
«  Лютий 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Увійти
Соц. мережі
Міні чат
Статистика

Онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Дайте оцінку нашому сайту
Всього відповідей: 910
Сайт існує

Головна

Головна » 2020 » Лютий » 3 » 31.01.2020 р. Урочистий захід "Наша спортивна гордість"
09:28
31.01.2020 р. Урочистий захід "Наша спортивна гордість"

31 січня 2020 року у м. Рівне в приміщенні комунального закладу «Рівненський регіональний центр з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» Рівненської обласної ради відбувся урочистий захід «Наша спортивна гордість» за підсумками спортивного сезону 2019 року, під час якого були нагороджені в 9 номінаціях 60 кращих спортсменів, тренерів, працівників та фахівців фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю Рівненської області.

З вітальним словом до учасників заходу звернулись заступник голови Рівненської облдержадміністрації Гемберг Сергій Сергійович, міський голова міста Рівного Хомко Володимир Євгенович, начальник управління у справах молоді та спорту Рівненської облдержадміністрації Ліпський Віталій Володимирович, голова Федерації профспілок Рівненської області Шершун Микола Харитонович, начальник відділу загальної середньої та дошкільної освіти управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації Кацеба Вікторія Юріївна, заступник директора департаменту соціального захисту населення Рівненської облдержадміністрації Шевчук Тетяна Вікторівна, голова відділення НОК України в Рівненській області Петренчук Микола Васильович, декан факультету Здоров’я фізичної культури і спорту Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем’янчука, доцент Завацька Лідія Архипівна.

На початку заходу заступник голови Рівненської облдержадміністрації Гемберг Сергій Сергійович вручив цінний подарунок (наручний годинник) майстру спорту України міжнародного класу з параканое серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату Миколі Синюку, посвідчення та значок майстра спорту України міжнародного класу з легкої атлетики серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату Роману Новаку, з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору Андрію Миронцю та посвідчення і значок майстра спорту України з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору Валерію Ландику.

 

НОМІНАЦІЯ № 1

«Cпортсмени з паралімпійських та дефлімпійських видів спорту»

  1. Галінська Юлія Миколаївна – майстер спорту України міжнародного класу з дзюдо серед спортсменів з вадами зору. Нагороджена орденом «Княгині Ольги» ІІІ та ІІ ступенів. Переможець першого командного чемпіонату світу. Учасниця чемпіонату Європи та кубків світу. Чемпіонка України.
  2. Гарник Анастасія Юріївна – майстер спорту України з дзюдо серед спортсменів з вадами зору. Переможець першого командного чемпіонату світу. Бронзова призерка чемпіонату Європи в особистих змаганнях. Учасниця кубків світу. Чемпіонка України.
  3. Заболотний Володимир Анатолійович – майстер спорту України з шахів серед спортсменів з вадами слуху. Перший в історії Рівненщини учасник ХІХ зимових Дефлімпійських ігор 2019 року в Італії.
  4. Лагутенко Наталія Леонідівна - майстер спорту України міжнародного класу з параканое серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Бронзова призерка чемпіонату світу. Срібна призерка чемпіонату Європи. Срібна призерка кубка світу. Чемпіонка України. Виборола ліцензію на участь у ХVI літніх Паралімпійських іграх 2020 року в місті Токіо (Японія).
  5. Логацька Людмила Олександрівна – майстер спорту України з дзюдо серед спортсменів з вадами зору. Бронзова призерка чемпіонату Європи в особистих змаганнях. Учасниця кубків світу. Чемпіонка України.
  6. Назаренко Олександр Вікторович – Заслужений майстер спорту України з дзюдо серед спортсменів з вадами зору. Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Переможець першого командного чемпіонату світу. Чемпіон Європи в особистих змаганнях. Дворазовий бронзовий призер кубка світу. Чемпіон України. Виборов ліцензію на участь у ХVI літніх Паралімпійських іграх 2020 року в місті Токіо (Японія).
  7. Новак Роман Анатолійович – майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Бронзовий призер чемпіонату світу з метання спису. Чемпіон України. Дворазовий переможець кубка України з легкоатлетичних метань. Виборов ліцензію на участь у ХVI літніх Паралімпійських іграх 2020 року в місті Токіо (Японія).
  8. Синюк Микола Володимирович – майстер спорту України міжнародного класу з параканое серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Чемпіон Європи. Учасник чемпіонату та кубку світу. Чемпіон України. Виборов ліцензію на участь у ХVI літніх Паралімпійських іграх 2020 року в місті Токіо (Японія).
  9. Хорава Давид Елгуджаєвич – майстер спорту України міжнародного класу з дзюдо серед спортсменів з вадами зору. Нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ та II ступенів. Переможець першого командного чемпіонату світу. Чемпіон Європи в особистих змаганнях. Бронзовий призер кубка світу. Чемпіон України. Виборов ліцензію на участь у ХVI літніх Паралімпійських іграх 2020 року в місті Токіо (Японія).
  10. Шепелюк Катерина Борисівна – Заслужений майстер спорту України з дзюдо серед спортсменів з вадами слуху. Дворазова чемпіонка Європи в особистих та командних змаганнях. Чемпіонка України.

НОМІНАЦІЯ № 2

«Спортсмени з видів спорту, що не входять

до програми паралімпійських та дефлімпійських ігор»

 

  1. Асєєва Ніна Іванівна – майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору. Дворазова чемпіонка світу. Чемпіонка України. Встановила три рекорди світу та один рекорд України.
  2. Галінська Галина Володимирівна – Заслужений майстер спорту України з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору. Абсолютна чемпіонка світу серед жінок. Чемпіонка та срібна призерка чемпіонату світу. Чемпіонка України. Встановила два рекорди світу.
  3. Іткін Леонід Борисович - майстер спорту України з шашок серед спортсменів з вадами зору. Срібний призер чемпіонату Європи з шашок-64 у командних змаганнях та зі швидкої гри серед чоловіків. Учасник чемпіонату світу з шашок-100 зі швидкої та класичної гри.
  4. Каплун Ольга Сергіївна – майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору. Чемпіонка та срібна призерка чемпіонату світу серед жінок, дворазова чемпіонка світу серед юніорок. Чемпіонка України. Встановила три рекорди світу та три рекорди України.
  5. Коробкова Світлана Леонідівна – майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору. Дворазова чемпіонка світу. Чемпіонка України. Встановила рекорд України.
  6. Куров Роман Володимирович – Заслужений майстер спорту України з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору. Абсолютний переможець чемпіонату світу серед чоловіків. Дворазовий чемпіон світу. Чемпіон України. Встановив чотири рекорди світу.
  7. Ландик Валерій Вадимовичмайстер спорту України з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору. Чемпіон та срібний призер чемпіонату світу серед чоловіків. Чемпіон України.
  8. Миронець Андрій Григорович майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору. Срібний призер чемпіонату світу серед чоловіків. Чемпіон України. Встановив рекорд світу.
  9. Сівак Іван Петрович – Заслужений майстер спорту України зі спортивних танців на візках серед спортсменів з ураженнями ОРА. Переможець та срібний призер чемпіонату світу.
  10. Чайковська Ольга Володимирівна – Заслужений майстер спорту України з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору. Чемпіонка та срібна призерка чемпіонату світу серед жінок. Встановила рекорд світу.

НОМІНАЦІЯ № 3

«Краща молодь»

  1. Асєєв Костянтин – призер чемпіонату світу з шашок-100 серед молоді до 23 років з вадами зору.
  2. Вітюк Марія – дворазова чемпіонка України з легкої атлетики серед спортсменок з ураженнями опорно-рухового апарату.
  3. Катеринич В’ячеслав – срібний призер чемпіонату України з пауерліфтингу серед чоловіків з ураженнями опорно-рухового апарату, чемпіон України серед юніорів, срібний призер кубку України серед чоловіків.
  4. Кобилинська Дар'я – Майстер спорту України з пауерліфтингу серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Учасниця кубку світу. Бронзова призерка чемпіонату України серед жінок та срібна призерка чемпіонату України серед юніорів. Срібна призерка кубку України серед жінок.
  5. Поминчук Денис – дворазовий чемпіон України з легкої атлетики серед юнаків з вадами слуху.
  6. Помінова Дар’я – срібний призер чемпіонату України з дзюдо серед жінок з вадами зору, чемпіонка України серед юніорок.
  7. Рожко Василь - майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Учасник кубку світу. Срібний призер чемпіонату України та кубку України.
  8. Ткач Іван – срібний та трьохразовий бронзовий призер чемпіонату України, срібний та бронзовий призер кубку України серед чоловіків з ураженнями опорно-рухового апарату, двічі переможець та срібний призер фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з плавання серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.
  9. Ярошик Юрій – бронзовий призер чемпіонату України з плавання та срібний призер кубку України з плавання серед чоловіків з вадами зору.
  10. Збірна команда Рівненської області - срібні призерки чемпіонату України з волейболу серед юніорок до 19 років з вадами слуху, у складі:

Юглічек Анжеліка – капітан збірної команди області з волейболу, кандидат у збірну команду України;

Золотнюк Анжела;

Кірина Людмила;

Підопригора Катерина;

Ражик Ілона;

Рудяк Руслана;

Саєнко Тетяна;

Удодик Вікторія.

 

НОМІНАЦІЯ № 4

ПАРАЛІМПІЙСЬКІ НАДІЇ

 

  1. Августін Наталія – переможець чемпіонату України у приміщенні з легкої атлетики серед жінок, срібна призерка чемпіонату України серед жінок з ураженнями опорно-рухового апарату.
  2. Андрощук Назар – переможець та дворазовий срібний призер фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з плавання серед спортсменів з вадами зору.
  3. Баша Емілія – дворазовий переможець та бронзова призерка фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з тенісу настільного серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.
  4. Ковалюк Анастасія – трьохразовий переможець фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з легкої атлетики серед спортсменів з вадами зору.
  5. Кондратюк Андрій – трьохразовий переможець фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з легкої атлетики серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.
  6. Кравчук Інна – учасниця фінальних змагань чемпіонату України з бочча. Переможець та призер всеукраїнських змагань.
  7. Кучерук Іванна – дворазовий переможець та срібна призерка фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з легкої атлетики серед спортсменів з вадами розумового і фізичного розвитку.
  8. Макаров Матвій – бронзовий призер чемпіонату України серед чоловіків. Срібний та дворазовий бронзовий призер фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з плавання серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.
  9. Степанкова Іванна – переможець та бронзова призерка фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з легкої атлетики серед спортсменів з вадами розумового і фізичного розвитку.
  10. Харук Микола – трьохразовий бронзовий призер фінальних змагань Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з легкої атлетики серед спортсменів з вадами зору.

НОМІНАЦІЯ № 5

«Кращі ветерани-спортсмени»

  1. Вдовин Михайло Ярославович – шестиразовий чемпіон України та трьохразовий переможець кубку України з легкоатлетичних метань серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.
  2. Семенюк Любов Адамівна – майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Учасниця чемпіонату світу. Чемпіонка України та срібний призер кубка України.
  3. Шамрай Андрій – бронзовий призер чемпіонату України з плавання серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.

НОМІНАЦІЯ № 6

«Кращі тренери спорту осіб з інвалідністю»

  1. Камлочук Леонід Васильович – тренер з параканое, особистий тренер Синюка Миколи та Лагутенко Наталії – переможців та призерів чемпіонату світу та Європи, чемпіонів України.

 

  1. Полюхович Вадим Олександрович – Заслужений тренер з пауерліфтингу. Особистий тренер Ніни Асєєвої, Ольги Каплун, Світлани Коробкової, Андрія Миронця, Валерія Ландика – переможців та призерів чемпіонатів світу та України, рекордсменів світу та України.

 

  1. Романкевич Михайло Якович – Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, Заслужений тренер України з дзюдо. Почесний громадянин міста Рівне. Нагороджений орденом «За заслуги» ІІ ступеня. Особистий тренер Олександра Назаренка, Давида Хорави, Юлії Галінської, Анастасії Гарник, Людмили Логацької, Ірини Гусєвої, Олександра Косінова – переможців першого командного чемпіонату світу, переможців та призерів чемпіонату Європи. Переможців та призерів кубку світу.

НОМІНАЦІЯ № 7

ТРЕНЕР РОКУ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ

ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКОЇ СПОРТИВНОЇ ШКОЛИ

ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ

1. Макринський Сергій Олександрович - тренер-викладач з легкої атлетики. Особистий тренер Іванни Кучерук, Анастасії Ковалюк, Миколи Харука, Асєєва Костянтина.

2. Палюх Ольга Григорівна – Заслужений тренер України з плавання. Нагороджена медаллю «За працю і звитягу». Особистий тренер Юрія Ярошика, Назара Андрощука, Івана Ткача, Андрія Шамрая.

3. Шевчук Олександр Васильович – тренер-викладач з волейболу серед спортсменів з вадами слуху, срібних призерів чемпіонату України з волейболу серед юніорок до 19 років та бронзових призерів Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» з волейболу серед юнаків.

 

НОМІНАЦІЯ № 8

«Кращий керівник закладу (організації)

з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю»

 

  1. Бичков Олександр Анатолійович – голова Костопільського районного фізкультурно-спортивного клубу для осіб з інвалідністю «Сильні духом».

 

  1. Петренко Валентина Володимирівна – голова Рівненського міського фізкультурно-спортивного клубу інвалідів «Геракл».

 

  1. Цицюра Олександр Олександрович – голова комунального закладу «Фізкультурно-спортивний клуб «Повір у себе» Сарненської міської ради.

НОМІНАЦІЯ № 9

«Слава Паралімпійського та Дефлімпійського спорту»

КОСІНОВ ОЛЕКСАНДР ІВАНОВИЧ

 

Заслужений майстер спорту України з дзюдо

серед спортсменів з вадами зору

 

Народився 01 липня 1983 року у м. Запоріжжя.

Почав займатися дзюдо у 1995 році.

Член збірної команди України з 2011 року.

Чемпіон України та переможець Кубку України з 2011 по 2019 роки.

Чемпіон Європи 2011, 2013, 2017 років.

Чемпіон світу 2011 року, призер чемпіонатів світу 2014, 2015, 2018 років.

Переможець та призер кубків світу 2015, 2016, 2018 років.

Переможець ХІV Паралімпійських ігор 2012 року у м. Лондон (Великобританія).

Бронзовий призер ХV Паралімпійських ігор 2016 року в м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія).

У 2012 році нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня та Почесною Грамотою Кабінету Міністрів України.

У 2016 році нагороджений орденом «За заслуги» ІІ ступеня.

Переглядів: 640 | Додав: invasport-rivne | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]