Неділя, 05.05.2024, 13:43

Рівненський "ІНВАСПОРТ"

Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Увійти
Соц. мережі
Міні чат
Статистика

Онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Дайте оцінку нашому сайту
Всього відповідей: 910
Сайт існує

Головна

Головна » 2013 » Квітень » 10 » 4.04.2013 р. Найкращі в світі танцюристи живуть на Рівненщині
20:48
4.04.2013 р. Найкращі в світі танцюристи живуть на Рівненщині

    З 29 березня по 1 квітня в нідерландському містечку Боксмер проходив Кубок світу зі спортивних танців на візках серед спортсменів з порушеннями опорно-рухового апарату. І наші вкотре задали жару. Із восьми можливих нагород, п’ять попрямували до України, зокрема три - до Рівного. Сьогодні чемпіонів вітала влада краю. 

    Майстерно, граційно і дуже зворушливо. Цей танець у виконанні сім’ї Сіваків не залишив байдужими навіть суворе журі під час Кубку світу зі спортивних танців на візках серед спортсменів з порушеннями опорно-рухового апарату, який нещодавно пройшов у нідерландському містечку Боксмер. В результаті родина Сіваків обійшла усіх суперників та здобула аж 2 нагороди.

Іван та Надія Сіваки, переможці Кубку світу зі спортивних танців на візках:

- Хвилювалися, бо європейську програму ми вивозимо на такі змагання вперше. Плюс повернулися чемпіони у цій категорії. Вони два роки були дискваліфіковані і ми не знали, що ж вони напрацювали за цей час. Ми дійсно переживали, коли оголошували результати.

Ще одне золото в категорії комбі-стандарт отримала на кубку світу і пара Наталія Колесова та Андрій Товстий. Вибороти першість, як розповідає тренер чемпіонів Владислава Костак, нашим танцюристам було не так і легко. Найбільше побоювалися білорусів.

Владислава Костак, тренер:

- В одній категорії Колесова-Товстий було 17 пар, в категорії Сіваків по 9 пар. Наші найсильніші суперники - це Росія та Білорусь. Ми думали, що вони виграють, але наші зібралися і показали досить непогані результати.

Загалом участь у змаганнях взяли близько 150 учасників із 21 країни світу. З 8 кубків 5 попрямувало до України, зокрема 3 - на Рівненщину. Від таких високих результатів у чиновників паморочиться у голові та віднімає мову.

Олексій Губанов, заступник голови Рівненської ОДА:

- Тут я не знаю. Слів мало, лише емоції. Хлопці та дівчата просто молодці. Дуже приємно, коли наші інваспортівці, а це вже увійшло в певну традицію, навіть інтриги немає, поїхали, а зрозуміло, заберуть все золото і приїдуть. Диву даєшся, як їм так таланить.

Втім нічого дивного немає. Усім перемогам передує наполеглива праця. Свою майстерність та танцювальні па чемпіони відточують у залі рівненського "Інваспорту".

Віктор Кучер, начальник Рівненського обласного центру інвалідного спорту "Інваспорт":

- 350 метрів квадратних цей зал. Єдине, що він зараз потребує капітальних вкладень на переобладнання підлоги, але якщо взяти приміщення по Україні, то наш "Інваспорт" найкращий. Вважається, що в нас найліпша спортивна база в Україні.

Та й взагалі, як підкреслив Олексій Губанов, "Інваспорт" - це козирна карта Рівненщини, адже там готують чемпіонів. До речі, останніх за перемогу на кубку світу влада краю відзначила грошовими преміями у розмірі 6 тисяч гривень. Та це ще не все. Цьогоріч 15 спортсменів та 10 тренерів отримають спеціальні стипендії від очільника області Василя Берташа. Перші на черзі сім’я Сіваків.

Матеріал надано компаниєю Сфера ТВ.

Переглядів: 1252 | Додав: invasport-rivne | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]