Неділя, 28.04.2024, 11:52

Рівненський "ІНВАСПОРТ"

Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Увійти
Соц. мережі
Міні чат
Статистика

Онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Дайте оцінку нашому сайту
Всього відповідей: 910
Сайт існує

Головна

Головна » 2015 » Липень » 2 » Вшанування призерів І Європейських ігор
07:27
Вшанування призерів І Європейських ігор


    З 12 по 28 червня 2015 р. в м. Баку (Азербайджан) відбулись І Європейські Ігри 2015 року, в яких взяло участь близько 6 тисяч спортсменів у 20-ти представлених видах спорту. 
В програмі І Європейських ігор проходили змагання з дзюдо. В даних змаганнях взяли участь як здорові спортсмени, так і спортсмени з вадами зору, загалом 407 спортсменів з 20 країн світу. 
      Нашу державу в змаганнях з дзюдо серед спортсменів з вадами зору представляли 3 спортсмена національної збірної команди України, в тому числі - провідні спортсмени Рівненщини, вихованці Рівненського регіонального центру «Інваспорт»: заслужений майстер спорту України Наталія Ніколайчик та майстер спорту України міжнародного класу Олександр Помінов. 
      Представники дзюдо з вадами зору успішно провели свій старт на I Європейських іграх в Баку. Першу нагороду до скарбнички команди з дзюдо з вадами зору здобула Наталія Ніколайчик у ваговій категорії до 57 кг. У сутичці проти турчанки Гульхан Кіліс, українка виконала прийом, який судді оцінили найвищою оцінкою іппон, що і гарантувало їй дострокову перемогу. Тож Наталія Ніколайчик здобула бронзову медаль I Європейських ігор в Баку.
       Бронзова призерка I Європейських ігор Наталія Ніколайчик прокоментувала свій виступ на цих стартах.
«Починала займатись дзюдо у рідному м. Рівне більше 7 років тому. Мене привів тато, так там і залишилась. Дуже задоволена Європейськими іграми і своїм виступом зокрема, адже мені вдалося завоювати бронзову медаль. Коли виходила на бронзовий поєдинок дуже переживала, бо вага у мене на 7 кг менша ніж у суперниці. До того ж з нею ніколи раніше не зустрічалась, нічого не знала про її манеру. Але я поставила перед собою ціль – перемогти. Вийшла на татамі і перемогла», - поділилася Наталія.
      Олександр Помінов у ваговій категорії понад 90 кг здобув срібну нагороду. У фінальній сутичці українцю протистояв досвідчений дзюдоїст з Азербайджану Ільхам Закієв, який і став чемпіоном турніру.
Срібний призер I Європейських ігор Олександр Помінов прокоментував свої враження від турніру. 
      «Спочатку було нелегко. Стартову сутичку з 1-ї хвилини програвав, але потім відіграв і переміг. Далі пішло краще. Другий поєдинок впевнено виграв. У фіналі поступився азербайджанському дзюдоїсту, який був на голову вище і на 50 кг важче за мене. На Іграх об’єднали дві вагові категорії. Ось і зустрівся у вирішальній сутичці з таким велетнем. Зазвичай виступаємо у різних вагових категоріях, я до 100кг, а він – понад 100кг», - ділиться Олександр.

      Українських атлетів, які повернулися з Баку 29 червня 2015 р., зустрічали президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич, представники спортивних товариств, колеги, рідні, друзі та близькі спортсменів, журналісти. Спортивні керманичі привітали українських спортсменів з прекрасним виступом в Баку, подякувавши за те, що вони невтомно продовжують славні традиції вітчизняного спорту та прославляти своїми перемогами Україну у світі. 

      Президент України Петро Порошенко зустрівся з чемпіонами і призерами перших Європейських ігор 2015 року та їх тренерами 30 червня. Глава держави привітав українську команду з високими досягненнями. 
      «Вся Україна в ці дні пишається вами. Славна перемога, яку українська збірна здобула в Баку, в Азербайджані, на дуже символічних Європейських іграх, є хорошою формою підтримки українського народу, народу країни, що воює. Нам потрібні перемоги, і бажано, щоб вони були лише в спорті. Нам потрібен мир, і ви зробили неоціненний внесок у здобуток цих перемог», – наголосив Президент.
      Глава держави висловив переконання, що цей успіх допомагає не тільки Україні, але й усій Європі сформувати свій спортивний імідж. «А нам додає гордості за нашу країну», – сказав Петро Порошенко.
      Президент повідомив, що найближчим часом за поданням міністра буде переглянуто розмір призових за перемоги українських спортсменів.
      Спортсмени подарували Президенту форму Національної збірної України, а члени команди з дзюдо – кімоно та чорний пояс.

      01 липня в приміщенні Рівненської облдержадміністрації відбулось урочисте вшанування призерів Перших Європейських ігор, вихованців Рівненського регіонального центру «Інваспорт».

http://www.rv.gov.ua/sitenew/main/ua/news/detail/35817.htm

Призерів змагань та їхнього тренера привітав із перемогою перший заступник голови облдержадміністрації Юрій Юрійович Приварський. Він побажав спортсменам успіхів та нових перемог на Паралімпійських іграх в майбутньому.
      Грошовими преміями від голови постійної комісії з питань молодіжної політики, фізичної культури і спорту, депутата обласної ради Олега Володимировича Хомича та грамотами голови обласної ради були відзначені срібний призер І Європейських ігор МСУМК Олександр Помінов і бронзова призерка І Європейських ігор ЗМСУ Наталія Ніколайчик.

20150701_141446 (Копировать).jpg

http://oblrada.rv.ua/oblrada/news/10727/


      «Інваспорт» – наш комунальний заклад, якому ми приділяємо велику увагу,- прокоментував нагородження голова обласної ради Михайло Михайлович Кириллов. – Я пишаюся такими результатами, нашими героями, нашими патріотами, які в такий тяжкий період досягають результату. Ми зі свого боку зробимо ще кращі умови, ще краще фінансування. 
      Готував провідних рівненських спортсменів до змагань у Баку заслужений тренер України, головний тренер штатної збірної команди з дзюдо серед спортсменів із вадами зору, почесний громадянин м. Рівне Михайло Романкевич. За словами тренера, участь рівненських спортсменів у цих олімпійських іграх – це по суті репетиція до Паралімпійських ігор, що відбудуться у наступному році у Ріо-де-Жанейро (Бразилія).      Десять спортсменів дзюдоїстів їдуть в наступному році у Ріо-де-Жанейро – будуть представляти Україну. Вісім з них – з Рівненської області. Це результат щоденної тяжкої праці спортсменів.
Вітаємо наших спортсменів та їхнього тренера, бажаємо нових спортивних досягнень!!! 

Переглядів: 942 | Додав: invasport-rivne | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]